Evenimente

NCM ELSA Republic of Moldova 2021

Astăzi, am participat la sesiunea de deschidere a NCM 2021. În cadrul sesiunii, le-am vorbit membrilor Asociației Europene a Studenților la Drept despre importanța aplicării în practică a cunoștințelor acumulate în cadrul facultății, cât și a venit cu un șir de sfaturi pentru ca aceștia să-și atingă scopurile propuse.


National Council Meeting sau Adunarea Generală a membrilor ELSA, este o întîlnire statutară a membrilor ELSA (European Law Students’ Association), de pe tot teritoriul Republicii Moldova, aceștia desfășurându-și activitatea în una din următoarele grupuri locale: Academia de Poliție ”Ștefan cel Mare”, ASEM, ULIM, USM.


ELSA este cea mai mare organizație internațională a studenților în drept și a tinerilor juriști. A fost fondată in 4 mai 1981 la Viena de 4 studenți din 4 țări europene: Austria, Germania, Polonia și Ungaria, iar în prezent ELSA numără peste 32.000 de membri, cuprinși în 200 de Grupuri Locale din 41 de țări de pe întreg cuprinsul Europei.


În Republica Moldova ELSA a apărut în anul 2014, la inițiativa mai multor studenți de la facultatea de drept a Universității de Stat din Moldova și cu suportul ELSA Iași.