Evenimente

Concursul de eseuri organizat de către Departamentul Activități Academice European Law Students' Association (ELSA) în Republica Moldova

În perioada 10 martie - 05 aprilie a anului curent, studenții facultăților de drept din întreaga țară au avut ocazia să participe la concursul de eseuri organizat de către Departamentul Activități Academice European Law Students' Association (ELSA) în Republica Moldova.


Tema propusă spre dezbatere în această ediție a fost “Discriminarea Legală de Gen“. Partenerii mult apreciați ai concursului au fost Casa de Avocatură Macovei Enachi, care au facut parte din comisia de jurizare. Mai mult ca atat, Casa de Avocatură - Macovei Enachi au oferit seturi de premii, pentru cele mai bune 3 lucrari care includeau manuale de specialitate cu semnatura autorilor si certificate pentru procurarea de carti intr-un lanț de librarii din Chisinau.

Concursul a fost organizat cu scopul de a stimula implicarea studenților în activități extracurriculare care necesită o cercetare minuțioasă a subiectului propus.

În cadrul concursului, Departamentul Activități Academice ELSA și-a propus să animeze competitivitatea loială a studenților de drept, apreciind individualitatea și abordarea critica a temei.


Conform regulamentului, fiecare participant urma să expedieze o lucrare în volum de până la cinci pagini A4. Printre criteriile de apreciere se regăseau originalitatea în tratarea temei, corectitudine în interpretarea legislației, creativitatea, respectarea gramaticii și punctuației.

În urma evaluării riguroase de către profesori, reprezentanții Casei de Avocatură Macovei Enachi și a Vicepreședintelui Activități Academice ELSA, au fost desemnați următorii câștigători:

Locul I - Florea Irina, Facultatea de Drept USM;

Locul II - Luca Aneta, Facultatea de Drept USM;

Locul III - Gordati Valeria, Facultate de Drept USM.